×

Süreli Duyurular

• Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

Fulbright bilgi notu aşağıdaki gibidir:

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu‘muz, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin, Amerika Birleşik Devletleri’nde “Community College” adı verilen yüksek öğrenim kurumlarında, bir yıl ders almalarını ve bir yılın sonunda Türkiye’ye dönmelerini amaçlamaktadır. 2007 yılında başlatılan burs programımız, Türkiye’de meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim görmek üzere burs veren tek burs programıdır.

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren geçerli olarak, bir akademik yıl süre ile verilecek olan bursumuza son başvuru tarihi 14 Aralık 2020‘dir. Burs kapsamına giren ana alanlar; Bilgi Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Kamu Güvenliği, Medya, Okul Öncesi Eğitimi, Turizm ve Otelcilik Yönetimi, Uygulamalı Mühendislik ve Ziraat’tir. Bu alanların alt dalları, web sitemizde bu burs programına ait sayfada yer almaktadır. Burs programımıza başvurmayı düşünen öğrenciler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Bursumuza başvurmayı düşünen adaylar, başvuru formlarına ve başvuru şartlarımız ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Bursumuzun dijital posterini ekte bulabilirsiniz. Burs duyurularımızı ilgili birim ve adaylarla paylaşmanızı rica edebilir miyim? Sorularınız olursa advising@fulbright.org.tr veya fulb-ist@fulbright.org.tr e-posta adreslerimizden bize her zaman için ulaşabilirsiniz.

Sabit Duyurular

• Dönem kaydınızı tamamlamadan önce mutlaka danışmanınızla görüşünüz ve kaydınızın müfredata uygun olduğundan emin olunuz.
  • Bir öğrenci olarak sahip olduğunuz hakları ve uymanız gereken yükümlülükleri, Üniversite kütüphanesinin sayfasında yer alan “Lisans/Önlisans Yönetmeliği”den öğrenebilirsiniz.